ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαμαρτυρία για την προθεσμία της διαδικασίας αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιημένων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης επί των αιτήσεων διόρθωσης που υποβλήθηκαν από τους πολίτες για τις περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Αλεξανδρουπόλε

02 Αυγούστου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Διαμαρτυρία για την προθεσμία της διαδικασίας αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιημένων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης επί των αιτήσεων διόρθωσης που υποβλήθηκαν από τους πολίτες για τις περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Αλεξανδρουπόλε

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοινώνει ότι  :

 

Σύμφωνα με το υπ’ αρ.πρωτ. 2446998/26.07.2024 έγγραφο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης «περί δημοσιοποίησης των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης για τις αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, συγκεκριμένα περί της διαδικασίας απάντησης των αιτούντων – πολιτών στις εκθέσεις του Ελληνικού Κτηματολογίου για τα ακίνητα περιοχών των Καλλικρατικών Δήμων Αλεξ/πόλεως, Σαμοθράκης και Σουφλίου της Π.Ε. Έβρου, Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης», ενημερωθήκαμε σχετικά με την διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα των προαναφερόμενων περιοχών για την οποία ορίσθηκε προθεσμία από την 01.08.2024 έως και την 30.08.2024 .

Στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση έναρξης της ανωτέρω διαδικασίας μέχρι την εκκίνηση  της ταχθείσας προθεσμίας, οι πολίτες – ιδιοκτήτες των ακίνητων των προαναφερόμενων περιοχών πολύ πιθανόν να μην έχουν ενημερωθεί μέσω των μέσων δικτύωσης ή των δικηγόρων τους. Συνεπώς πρέπει να δοθεί εύλογος χρόνος πριν την έναρξη της διαδικασίας ώστε οι πολίτες, οι οποίοι ως γνωστόν το μήνα Αύγουστο συνήθως απουσιάζουν σε διακοπές, να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, να κλείσουν ραντεβού και προσέλθουν στα γραφεία τους, να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα κατοχυρώνουν πλήρως τα δικαιώματά τους, προκειμένου να ελεγχθούν τις δημοσιευμένες εκθέσεις για τις διορθώσεις των κτηματολογικών στοιχείων των ακίνητων τους των προαναφερόμενων περιοχών που έχουν υποβάλλει εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καθώς πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία που δέον εστί να ολοκληρωθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και προσοχή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν σφάλματα που θα δυσχεράνουν την λειτουργία του Κτηματολογίου στην συνέχεια αλλά και τη θέση των πολιτών, οι οποίοι θα χρειαστεί να διορθώσουν εκ νέου τις καταχωρημένες δηλώσεις τους με δικαστική ή άλλη οδό κατά την έναρξη λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων στις εν λόγω περιοχές.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδοχής ή απόρριψης των εκθέσεων για την διόρθωση των κτηματολογικών στοιχείων πρέπει να ολοκληρωθεί με την δέουσα προσοχή και τον αναγκαίο χρόνο.

Η τασσόμενη σύντομη και ασφυκτική προθεσμία των 30 ημερών, συγκεκριμένα εντός του μηνός Αυγούστου, αποστερεί στην ουσία και δυσχεραίνει την άσκηση του δικαιώματος των πολιτών για την προάσπιση των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων, με ορατό και άμεσο κίνδυνο να απολεσθούν τυχόν δικαιώματά τους στις δηλωθείσες ιδιοκτησίες τους, λόγω παρέλευσης άπρακτης της κατά τα ανωτέρω σύντομης προθεσμίας.

Για το λόγο αυτό εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπολης αλλά και εκπροσωπώντας ως οφείλουμε τους πολίτες – ιδιοκτήτες των ακινήτων των προαναφερόμενων περιοχών :

ΖΗΤΟΥΜΕ λοιπόν αρμοδίως να μεταφερθεί η προθεσμία  της διαδικασίας διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα των προαναφερόμενων περιοχών Αλεξ/πόλεως, Σουφλίου και Σαμοθράκης της Π.Ε. Έβρου από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

 

 

 

      Η Πρόεδρος                                         Η Γεν.Γραμματέας

 

   Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου                             Ελένη Μπαλλάκη