ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.11.2023 Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Έβρου, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων Ν.Έβρου.

27 Νοεμβρίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.11.2023 Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Έβρου, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων Ν.Έβρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αλεξανδρούπολη 22.11.2023 Αρ.Πρωτ.2270

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Έβρου, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων Ν.Έβρου.

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22.11.2023  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επιμελητήριο Έβρου για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν καίρια όλους τους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης που συμμετείχαν στην συγκέντρωση μαζικά, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης και με πορεία κατευθύνθηκαν στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί και τα μέλη των υπολοίπων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του Έβρου.

Στην ομιλία της στην συγκέντρωση έξω από το Επιμελητήριο, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κα Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι τα νέα φορολογικά μέτρα απειλούν με αφανισμό τους ελεύθερους επαγγελματίες και την  αυτοαπασχόληση καθώς στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου είναι εντελώς άδικα.

Μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κασαπίδης Βασίλης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε κ. Χατζάκης Τριαντάφυλλος και ο Πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών Έβρου κ. Κεβρεκίδης Κωνσταντίνος. Όλοι υπογράμμισαν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μία άδικη παρέμβαση που όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού.

Αυτό που ζητούν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς του Έβρου είναι να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο διότι θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις ιδίως στην επαρχία και ακόμη περισσότερο στα μικρά χωριά τα οποία ήδη απειλούνται με ερήμωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, παρέμειναν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης με απόφαση του εμπορικού συλλόγου.

Στην σημερινή συγκέντρωση μετείχαν:

  • - Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
  • - Ιατρικός Σύλλογος Ν. Έβρου
  • - Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν. Έβρου
  • - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Θράκης
  • - Επιμελητήριο Έβρου
  • - Σύλλογος Οικονομολόγων Ελευθ. Επαγγελματιών Ν. Έβρου
  • - Σύλλογος Λογιστών Αλεξανδρούπολης