ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

13 Νοεμβρίου 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κατά την έκτακτη συνεδρίαση της  13ης Νοεμβρίου 2023 με Θέμα τις δράσεις και κινητοποιήσεις μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για τα νέα φορολογικά μέτρα, ομόφωνα αποφάσισε :

 Α) Από 14.11.2023 την αποχή των μελών του Συλλόγου (αόριστης διάρκειας μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου) :

  1. από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν.4270/2014), όπου το Δημόσιο είναι αιτούν, ενάγον, ανακόπτον κλπ.
  2. από την έκδοση διαταγών πληρωμής που σχετίζονται με δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς έναρξη και συνέχιση αναγκαστικής εκτέλεσης ( πλειστηριασμοί ) , ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.
  3. από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων  κτηματολογικών  διαφορών,  Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ.)

 Β) Την αποχή των μελών του Συλλόγου  από όλες τις δίκες στις 16. και 17.11.2023 καθώς και 21. και 22.11.2023.

 Γ) Την αποχή των μελών του Συλλόγου από όλες τις δίκες και εξωδικαστικές ενέργειες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.

 Το πλαίσιο της αποχής για όλες τις περιπτώσεις θα ανακοινωθεί άμεσα και θα καθοριστεί με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

 Δ) Τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22.11.2023 και ώρα 13:00΄.

 Ε) Τη δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

 ΣΤ) Την πρόσκληση όλων των Βουλευτών του Ν. Έβρου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης,  την Παρασκευή 17.11.23 και ώρα 13.00 προκειμένου να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος.

 Ζ) Την εκ νέου συνεδρίασή του Δ.Σ. με τους εκπροσώπους όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου μετώπου για την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

 Η) Τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την Τετάρτη 15.11.2023 και ώρα 13:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου.

                                                                         Για το Δ.Σ.

     Η Πρόεδρος                                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου                                                                                  Ελένη Μπαλλάκη